Jak si vybrat správnou kryolipolýzu

30.06.2012 17:17

V posledních dnech jsem obdržel několik otázek ohledně kryolipolýzy. Proto bych chtěl popsat návod na to, jak se v problematice orientovat a na co si dát pozor.

1) Na našem trhu je několik typů kryolipolýz, které se liší především tím, zda se jedná o originál či o pouhou napodobeninu.Takže, pokud si někdo koupí mrazák a nacpe Vás do něj s tím, že se jedná o kryolipolýzu, na kterou má certifikát (což mrazák má), tak záleží jen na Vás zda mu to uvěříte.

2) Dále se kryolipolýzy liší tím, jakou teplotu má aplikační hlavice přístroje. Bezpečné kryolipolýzy pracují s teplotou +3 st. C., což je dostatečná teplota ke krystalizaci lipidů a mají patentované několikabodové (většinou 7 bod.) měření teploty nasáté tkáně v aplikátoru a systém přístroje nedovolí překročení stanovené teploty . Tím je zajištěna bezpečná procedura, která nepoškodí jiné tkáně, nervová zakončení,cevní systém atd. Po této aplikaci můžete mít v nejhorším případě modřinu (která vznikne vtažením tkáně do aplikátoru = cucflek) a to pouze v případě, že jste na tvorbu modřin náchylní.

Na druhé straně jsou přístroje, které pracují s teplotami od -5 do -10 °C. Aby nedošlo k poškození tkání mrazem (vzhledem k tomu, že teplota v apl. koncovce nejde regulovat, popřípadě jde, ale regulace je zdlouhavá), je mezi tkáň a koncovku vkládána tzv. nemrznoucí membrána (podložka).Ta by měla zajistit to, že nedojde k promrznutí tkáně. Vzhledem k ceně originální nemrznoucí podložky není malá, trh je zahlcen napodobeninami, které nesplňují potřebné parametry (protože ne všechno co má proužky je Adidas), následkem toho dochází ke komplikacím , omrzlinám apod. (čerpáno z diskuzí na tyto přístroje). Fotografie klientů, jež podstoupili výše zmíněné procedury bývají otřesné. https://tn.nova.cz/zpravy/tv-archiv/televizni-noviny/sledujte-zive-televizni-noviny-72.html

3) Dalším a ne nepodstatným rozdílem, u jednotlivých přístrojů, je velikost aplikační koncovky. Přístroje Zeltig a LipoCryo mají aplikátory, které ošetří 150cm2 na rozdíl od ostatních, které u některých nedosahují 1/3, ba ani 1/2 velikosti aplikátorů výše zmíněných. Což znamená, že na ošetření budete potřebovat daleko více aplikací, které ovlivní výslednou cenu.

4) Na trhu jsou i kryolipolýzy destičkové, které se dají spíše pokládat za terapii chladem. Vzhledem k tomu, že účinnost je minimální (rovněž čerpáno z diskuzí). V tomto případě se jedná o vyhozené peníze.

 

Každý obchodník bude tvrdit, že jeho kryolipolýza je ta nejlepší a nejefektivnější (kdyby, to nedělal, byl by hlupák) a jediné jak se v této problematice vyznat je porovnávat výsledky v diskuzích na tyto přístroje. Proto než něco koupíte, ČTĚTE!